WordPress 4.3 “Billie” este pregatit pentru blogul tau

wordpress-4-3-billieWordPress, minunata platforma care a redefinit internetul si publicarea multelor articole, printre care si acesta, a ajuns la versiunea 4.3 “Billie”.

Denumirea (numele de cod) a fost imprumutat de la o legenda a jazz-ului (la fel ca precedentele versiuni), Billie Holiday.

WordPress 4.3 aduce schimbari importante si foarte utile pentru “work-flow-ul” autorilor, cat si pentru latura de securitate.

Astfel, autorii (care au drept de administrare asupra blogului) pot sa editeze “Meniul” direct din “Customizer”. Pot fi adaugate sau sterse anumite rubrici cu doua-trei click-uri.

Securitatea WordPress este imbunatatita in versiunea 4.3 prin schimbarea metodei de resetare a parolei. Mai exact, cand soliciti o noua parola, pe mail nu mai primesti parola (ca-n versiunile precedente), ci ai parte de un link de resetare a parolei.

Totodata, pentru noii utilizatori ai blogului (editori, autori) se genereaza automat o parola puternica.

Editorul de text (interfata unde este scris acest text inainte de publicare) beneficiaza de “scurtaturi” pentru realizarea unor fragmente de formatare.

Mai jos va prezint cateva astfel de posibilitati facute strict din editorul de text fara a folosi HTML:

Salutare. Acesta este un text formatat ca “heading – titlu”. Pentru a realiza o astfel de scriere este necesara simpla utilizare a  hashtag-ului (#) inainte de text. In functie de cat de mare iti doresti sa fie textul poti folosi 1, 2, 3, 4 sau cinci “#” inaintea textului. Daca este un singur hashtag textul va fi mai mare, si asa mai departe. Pentru textul de fata am folosit 3 “#” (insa fara ghilimele).

Citatele se formateaza automat in versiunea 4.3 daca utilizezi simbolul “>” inainte de text.

Listele/ enumerarile se creeaza usor prin simpla asezare a cifrelor sau liniutelor.

  1. Textul de pe randul acesta
  2. Textul de pe acest rand a capatat automat cifra “2” dupa ce am dat “Enter” primului rand
  3. Textul de pe randul trei s-a formatat la fel de simplu.
  • Avem acum o lista formatata care utilizeaza puncte, nu cifre
  • Pentru realizarea acesteia trebuie doar sa pui “-” in fata textului
  • Urmatorul rand va afisa un nou punct odata ce dai “Enter”.

Un bonus pe cat de mic pe atat de util il reprezinta posibilitatea setarii in WordPress 4.3 a unei “iconite” a blogului. In acest mod, in browser blogul va beneficia de branding.

Spor la scris tuturor si spor la citit tuturor. Multumim Mr. WordPress! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *