Valentine’s Day este o zi in care cyber-infractorii lucreaza, dar nu din dragoste!

Cyber-criminalii profita de sarbatoarea Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor) si trimit mesaje spam in masa prin care ademenesc utilizatorii mai putin suspiciosi de pe Internet intr-o capcana.

Link-urile inserate directioneaza utilizatorii catre magazine online false sau site-uri ce contin malware prin care intermediul carora autorii fura date personale precum informatii despre cartile de credit. O alta inselatorie curenta: Cu un voucher fals in valoare de 50 euro magazine online importante incerca sa momeasca utilizatorii catre site-uri de advertising.

Fiecare accesare ce genereaza acesti bani face ca aceasta frauda sa fie foarte profitabila pentru infractori. Acestia abuzeaza de aceasta pentru a o raspandi pe retele sociale, precum Facebook.

Compania de securitate IT G Data ii sfatuieste pe utilizatori sa fie atenti la aceste “oferte speciale” si furnizeaza cateva sfaturi utile.

Cand un utilizator da click pe un link inclus intr-un e-mail, ajunge pe un magazin online unde sunt dis-ponibile droguri sau Viagra. In cazul in care incearca sa proceseze comanda isi poate pierde banii, dar si datele de pe cardul de credit ii pot fi furate. De regula, aceste comenzi, fie nu sunt onorate, fie sunt tri-mise produse contrafacute.

5 sfaturi utile de la G Data Security pentru Valentine’s Day:

* E-mail-urile primite de la expeditori necunoscuti ar trebui sterse necitite. Atasamentele gen carduri de felicitare, videoclipuri sau link-uri nu ar trebui accesate;
* Sistemul de operare instalat, browser-ul si solutia de securitate ar trebui sa fie mentinute actualizate. Update-urile de program ar trebui instalate imediat pentru a acoperi vulnerabilitatile existente;

Cititi Comunicatul integral pe Comunicate de Afaceri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *