Samsung Galaxy Tab S2 8.0 si Samsung Galaxy Tab S2 9.7, lansare in august

samsung-galaxy-tab-s2-8.0-9.7-5

Dolofanul iPad Air pierde suprematia. Samsung va lansa in august cele mai usoare si mai subtiri tablete ale sale. Galaxy Tab S2 8.0 si Galaxy Tab S2 9.7 sunt subtiri si usoare ca o pana de porumbel de Bucuresti: 5.6 milimetri si cantaresc 265 si, respectiv, 389 de grame. Ambele tablete vin cu scanner de amprenta in butonul Home si promit un multitasking ridicat la rang de arta.

Dupa cum spune numele, Tab S2 8.0 are un ecran de 8 inch Super AMOLED cu rezolutia de 1536×2048, exact cat are ecranul lui iPad Air 2 (si care a ramas neschimbata de la The New iPad). Cat despre Galaxy Tab S2 9.7, ecranul acestuia va avea aceeasi rezolutie ca S2 8.0, desi ecranul este mai mare, dar suntem doar carcotasi.

Ambele versiuni vor avea o putere de procesare octa-core, 3GB RAM si stocare 32GB si 64GB cu posibilitate de extindere prin microSD. Doar ca sa nu fiu tras la raspundere, va spun ca tabletele vor avea camere de 8MP, desi din experienta constat ca acestea sunt folosite putin spre deloc. Exceptand cazurile in care vrei sa te vada lumea ca filmezi cu plasma.

Cat despre conectivitate, anorexicele tablete de la Samsung au un chip pentru 4G LTE pe langa Wi-Fi. Nici bateriile nu sunt de neglijat. Nu sunt foarte mari, dar e de laudat cum Samsung a reusit sa indoape in cele doua carcase extrem de subtiri 4.000, respectiv 5.870 de miliamperi/ora.

Lansarea este programata pentru luna august, iar preturile raman o necunoscuta.

sursa+foto: Samsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *