Mouse-ul tau wireless este intrarea perfecta pentru hackeri

mouse-wireless-tinta-hackeri
Trebuie sa recunoastem ca hackerii, oricat de abjecti ar fi ei, sunt extrem de inventivi si priceputi. Oricat de bine ne-am proteja calculatoarele, gasesc ei o modalitate sa se bage in sufletele noastre.

Umilul mouse wireless este noua tinta a hackerilor. Ei se folosesc de semnalul emis de conector pentru a accesa calculatorul tau. Acum, ei trebuie sa fie la cel mult 100 de metri de tine, dar cand e aglomeratie la cafenea nu prea iti dai seama ce se intampla.

Ca sa clarificam din timp, mousii prin Bluetooth sunt foarte siguri, vorbim doar de cei wireless. In plus, nici tastaturile wireless nu sunt afectate pentru ca producatorii codeaza conexiunea ca sa nu interfereze cu alte taste apasate prin jurul nostru.

Practic, atunci cand hackerii calaresc semnalul wireless de la mouse pot trimite diferite comenzi. Spre exemplu, te pot redirectiona catre un site obscur in cateva secunde.

Logitech, unul dintre producatorii de mousi wireless care au fost inclusi in aceasta testare, a emis deja niste patch-uri care sa blocheze hackerii.

Totusi, exista un numar mare de mousi cumparati inainte de depistarea acestei vulnerabilitati, asa ca proprietarii trebuie sa fie extrem de atenti. Sfatul nostru ar fi sa nu ii folositi deloc in public sau, daca nu suportati trackpad-ul, sa folositi un mouse cu fir.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *