iPad Mini 4 vine cu o baterie mai mica

ipad-mini-4-dezmembrare-4

Asa cum cere traditia, de fiecare data cand Apple scoate un gadget nou, cei de la iFixit pun mana pe surubelnita. De data aceasta e randul lui iPad Mini 4 prezentat de Tim Cook pe 9 septembrie. Daca la exterior arata aproape identic cu iPad Mini 3, la interior lucrurile stau putin diferit si nu vorbim aici de procesor, camera sau RAM, ci de ceva cel putin la fel de important: bateria.

Odata desfacut, iPad Mini 4 a prezentat o structura similara cu iPad Air 2 si un hardware imbunatatit, cum ar fi procesorul A8 dual-core de 1.5Ghz sau cei 2GB RAM. Dezamagirea a venit din partea bateriei. Este unicelulara si are 5,124mAh, cu mult sub capacitatea predecesorului sau a carui baterie cu doua celule ingramadeste 6,470 mAh. Cu toate astea, Apple jura ca durata de folosire a ramas aceeasi: 10 ore.

Trecand peste episodul cu bateria, dezasamblarea a scos la iveala si faptul ca a patra generatie de mini-tableta vine cu un ecran laminat pentru a fi mai subtire, adica aceeasi tehnologie folosita si pentru iPad Air 2. Deci, practic, iPad Mini 4 este un iPad Air 2 intrat la apa, iar asta nu poate fi decat o veste buna pentru cei carora le place Air-ul, dar li se pare prea mare.

Sursa+Foto: iFixit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *