Honda ne vrea telefoanele pentru sistemul de infotainment

honda-drivemode-smartphone-bordul-masinii

Honda si Drivemode fac echipa buna cand vine vorba despre facilitatile interioare ale masinilor. Au creat un nou concept care ne permite sa conectam smartphone-urile la sistemele de navigatie si entertainment ale masinii. Suna complicat, dar tot ce trebuie sa facem este sa punem telefoanele in bord, iar aplicatia Drivemode face toata treaba. Astfel, nu doar ca vom controla totul mai usor, dar fiind vorba despre Android, vom avea infinit mai multe optiuni fata de sistemele standard cu care vin masinile din fabrica.

Asadar, odata conectat telefonul la masina, vom putea da comenzi vocale, vom putea folosi sistemul hands-free, sa punem muzica, sa dam mesaje si multe altele. In plus, si camerele video ale masinii vor transmite imagini pe ecranul telefonului.

Honda vrea sa faca sistemul disponibil cat poate de repede, dar are destule lucruri de rezolvat pana vom putea cumpara astfel de masini. Oricum, nici aplicatia nu este in forma sa finala pentru ca are suport doar pentru Android momentan.

Vedem din ce in ce mai multa tehnologie modulara, iar asta poate fi un lucru bun. In cazul de fata, decat sa platim extra cateva mii de euro pentru un sistem de infotainment la masina, mai bine folosim ceea ce avem deja, adica un smartphone mai mult decat capabil sa controleze cateva mizilicuri.

Sursa: Drivemode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *