Google loveste in site-urile de download inselatoare

google-site-uri-false

In ziua de azi, sa descarci un program e ca si cum ai juca ruleta ruseasca. Exista tot felul de site-uri obscure care au mai multe butoane de download care in loc sa iti descarce programul pe care il cauti te redirectioneaza catre alte site-uri si alte programe. Odata ce le apasam le genereaza venituri.

Mai nou, nici nu te mai poti uita la un film linistit acasa ca vei fi informat sa instalezi un codec fictiv sau ca browserul tau are nevoie de un update. Par a fi lucruri banale, dar nu toata lumea se pricepe la asa ceva ca sa adulmece escrocii virtuali.

Aparent, nu doar noi simtim frustrarea asta, ci si geniile de la Google. Ei au imbunatatit Safe Browsing-ul astfel incat sa fim anuntati atunci cand dam peste site-urile sarlatanilor.

De fiecare data cand intri pe un astfel de site, cu multe butoane de Download si Install, vei primi o alerta mare si rosie prin care vei fi atentionat ca site-ul nu iti ofera ceea ce cauti. Trebuie sa recunoastem, e o miscare curajoasa din partea celor de la Google pentru ca se iau la bataie cu o intreaga industrie, totul pentru binele nostru. Ce frumos din partea lor :)

Acest tweak nu trebuie instalat, el vine direct cu Safe Browsing, asa ca toate browserele care au Safe Browsing API vor beneficia de aceasta extra protectie, nu doar Google Chrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *