Cum vad fotografii profesionisti camerele telefoanelor

low-light-samsung

 

Odata ce am depasit momentul camerelor VGA si am urcat vertiginos in megapixeli, lumea s-a vazut cu alti ochi, la propriu. Mai in gluma, mai in serios, oricine avea un telefon cu o camera performanta se vedea deja un Andy Warhol al mileniului 3.
Ideea e ca nu megapixelii il fac pe fotograf, ci fotograful face megapixelii, dar evolutia telefoanelor pe partea de camere foto nu poate fi neglijata de adevaratii profesionisti.

Unul dintre ei este Vali Barbulescu, DJ si fotograf profesionist. Cei de la Samsung ne-au intermediat intalnirea cu el si am vorbit despre camerele telefoanelor in general, dar aplicat pe camera lui Galaxy S7.

Despre aceasta, Vali spune ca e cea mai buna pe care a testat-o pe un telefon, iubeste fotografiile pe care le poate face in lumina slaba si e foarte multumit de stabilizatorul optic al camerei video, desi recunoaste ca ar fi vrut sa vada aceeasi stabilizare si la filmarea 4K, dar intotdeauna e loc de imbunatatiri. Nu putem inlocui un DSLR cu o camera de smartphone, e absurd, dar cele doua trebuie privite ca un intreg, se completeaza reciproc. Un om pasionat de fotografie nu discrimineaza, ci vede partile bune in ambele.

La finalul zilei, camera telefonului trebuie sa fie “point and shoot”, adica suficient de performanta incat sa faca o poza buna imediat ce scoti telefonul din buzunar.

Cand am facut review-ul lui S7 v-am spus ca sunt extrem de multumit de camera foto, iar faptul ca aceasta a primit binecuvantarea unui fotograf profesionist cum e Vali Barbulescu arata ca Samsung e pe drumul cel bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *