Cum sa-ti faci ‘Vlog’ -video blog-

vlog-inft1

Nu de azi de ieri exista o mare cerere pentru blogurile video, adica Vlog-uri. In fiecare zi un nou personaj isi doreste sa apara-n public via internet si sa-si spuna ideile.

Toata aprecierea pentru cei care fac vlogging si mult curaj si spor le doresc celor care abia apuca pe aceasta carare.

Ca-n orice domeniu, la inceput, exista intrebarea: “cum pot face asta?“.

In ceea ce priveste vlogging-ul am o prima recomandare ‘2 in 1’: Fii interesant/a! Spune ceva interesant!

Partea tehnica este importanta, insa poti sa incepi cu ceva ‘basic’, dupa cum ar fi: webcam; microfon de la casti, conexiune la internet si un cont pe o platforma de video sharing (ex. Youtube).

Daca aspiratiile tale de vlogging tind spre ‘pro‘, atunci o camera (eventual DSLR) ti-ar fi de mare folos, un microfon de birou ar face ca vocea ta sa fie fina (de la caz la caz) si doua/ trei lampi ca sa-ti luminezi “platoul de filmare” ar fi ideale. Daca ai bifat aceste capitole poti, eventual, sa inveti mici tehnici de editare video (montaj) pentru a-ti taia/ decupa balbele, pentru a-ti adauga o grafica intersanta (titlu, nume etc.).

Totodata, poti utiliza si smartphone-ul sau tableta pentru filmari. Iti trebuie si-un mic trepied si poti sa-i dai bice.

Ca multe lucruri in viata, poti sa incepi fara sa faci mari investitii si sa-ti iasa planul incet-incet, ori poti sa investesti de la prima strigare o caruta de bani, insa nimeni nu-ti poate garanta ca vlogul tau va fi un succes.

Singura mentiune pe care o pot face cu toata siguranta este ca rabdarea si perseverenta te vor duce in punctul in care vrei sa ajungi. Mult Spor! :)


Va invitam sa ne solicitati si alte TUTORIALE la adresa office [at] infotainment. ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *