Cum arata viitorul televizoarelor Ultra HD

samsung-suhd

Piata televizoarelor e usor statica de la introducerea 4K-ului. Aparent, producatorii s-au gandit ca pot lua o mica pauza si sa se concentreze mai mult pe design daca mai sus de 4K nu au unde merge. Ei bine, sunt si producatori care nu se culca pe o ureche si vin sa ne dea peste cap imaginatia.

Ieri, Samsung a lansat in Romania noile televizoare SUHD cu ecrane Quantum Dot, si nu suna doar pompos, chiar au caracteristici uimitoare. In primul rand, tehnologia Quantum Dot se refera la semiconductorii care redau culori, contraste si lumini de o puritate inegalabila. Mai mult, prin tehnologia anti-reflexie Ultra Black, coapta in cuptoarele Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri microscopice care imprastie lumina exterioara si reduc reflexia pentru un contrast cu pana la 35% mai bun. Spre exemplu, atunci cand te uiti la TV intr-o camera cu lumina puternica poti in continuare sa te bucuri de toate detaliile, fara sa-ti mai chinui ochii cu reflexiile obositoare.

Victor Armaselu„Inovatia tehnologica ne-a asigurat pozitia de lider pe segmentul UHD 4K pe plan local, segment care depaseste deja 10% ca valoare din totalul televizoarelor vandute, la mai putin de trei ani de la lansarea acestei tehnologii. Ne bucuram sa aducem pe piata locala noua gama de televizoare SUHD 2016, care continua seria de inovatii, oferind o calitate a imaginii de neegalat, iar cu aceste noi 19 modele ne dorim sa contribuim la cresterea accelerata a pietei, in special pe segmentul premium.”

 Victor Armaselu, director Consumer Electronics Division, Samsung Electronics Romania.

Dar lucrul care ma impresioneaza pe mine cel mai mult este tehnologia UHD Upscaling. Niste oameni foarte destepti au creat niste algoritmi extrem de complecsi care iau imaginea Full HD, HD sau chiar SD si o imbunatatesc ca sa ne bucuram asa cum trebuie de televizoarele Super Ultra HD. Practic, UHD Upscaling este opusul codecurilor. Asta e un lucru extrem de benefic pentru ca nimanui nu ii place sa aiba un TV 4K si sa urmareasca pixeli rataciti pe imagine.

In continuare, Tizen OS tine totul organizat si simplu. Nu ezitati sa dati o fuga in magazine sa vedeti minunea cu ochii vostri pentru ca deja televizoarele Samsung SUHD sunt la raft.

samsung-suhd-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *