Audi Q2 este noua jucarie a companiei din gama “Q”

audi-q2-de-redFoarte rar scriu despre masini, insa am urmarit cu jumatate de privire ce s-a intamplat pe la Salonul Auto de la Geneva. Am observat ca Audi a lansat o masinuta cocheta si “altfel” fata de celelalte automobile din portofoliu. Este vorba despe Q2, copilul gamei “Q”. Aceasta masinuta are ca plan de punere-n piata al treilea trimestru din an (adica undeva prin toamna).

Liniile de design difera binisor fata de Q3, Q5 sau Q7, ca sa nu mai vorbesc de celelalte clase ale brandului Audi. Stopurile sunt oarecum patrate, nu orizontale (wide), stalpul “C” – din spatele masinii – vine in culoare contrastanta fata de culoarea caroseriei, gurile pentru aerodinamica sunt generoase, iar dotarile pentru siguranta sunt interesante.

Audi Q2 vine cu un sistem care poate sesiza eventualele pericole din trafic, un fel de-al 6-lea simt. Totodata, Q2 poate parca singur, are sistem de atentionare pentru masinile aflate in “unghiul mort”, citeste indicatoarele rutiere si nu te lasa sa pleci la plimbare de pe banda ta, adica te atentioneaza la iesirea din banda de circulatie.

Partea de tehniologie este si ea deosebita. Q2 are doua display-uri: unul clasic, in consola centrala si unul in bord, in zona standard pentru vitezometru, turometru si alte beculete. Printr-un joystick prietenos poti sa te conectezi la masinuta cu smartphone-ul si poti sa te joci prin meniul multimedia generos.

In Romania se vorbeste despre luna Noiembrie ca moment al lansarii, asa ca mai este putin de asteptat, in caz ca masinuta va starneste pofta de a conduce. Potrivit presei germane, costul unui exemplar Q2 va fi de aproximativ 21.000 euro (probabil versiunea standard).

Ca modalitatea de promovare pentru Q2, producatorii folosesc conceptul “#untaggable“, adica “de netag-uit”, mai romaneste spus – de neincadrat in vreun tipar. Teoretic, masina intra in gama mini-cross-over.

Audi Q2 va veni “incaltata” cu tractiune fata si 4×4, adica quattro. Motorizarile sunt atat pe benzina cat si pe motorina.

Mai jos puteti vedea si o scurta prezentare realizata de echipa Audi Germania – in limba germana!

Sursa foto: audi.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *