Apple prezinta iPhone 6s, 6s Plus si iPad Pro

iphone-6s-6s-plusAseara, Apple a tinut evenimentul anual in care prezinta noua linie de idevice-uri. Dupa cum ne asteptam, noile iPhone-uri nu au schimbat cifra, ci le-au fost adaugate niste “s”-uri, asa cum se intampla in fiecare an impar.

Noul sistem de operare, iOS 9, este, din nou, cel care deviaza atentia criticilor de la produs in sine.

iPhone 6s si 6s Plus
Vizual, sunt identice cu iPhone-urile lansate anul trecut. Sub ecran insa, avem cateva noutati. In primul rand, ecranul 3D Touch care este capabil acum sa recunoasca presiunea la atingere, similar cu Force Touch-ul noului Huawei Mate S.

Camera foto spate si fata au fost imbunatatite – cea frontala are acum 5 megapixeli, iar cea principala are 12 megapixeli si poate filma in format 4K. Ii uram noului iPhone un sincer “Bun venit!” in anul 2013. O alta inovatie a lui iPhone 6s/6s Plus este departamentul sau de marketing, care a observat inclinatia doamnelor si domnisoarelor catre produsele Apple, asa ca pe langa culorile Space Gray, Silver si Gold, puteti cumpara un iPhone 6s/6s Plus Rose Gold.
UPDATE. Un angajat al Apple confirma pe Reddit ca noile iPhone-uri au cate 2GB RAM. Dublu fata de predecesorii lor.

Ramanem la partea vizuala si vorbim despre carcasa noilor iPhone-uri care este construita acum cu aliaj de aluminiu 7000, material folosit in industria aerospatiala. Decizia celor de la Apple vine dupa scandalul “Bendgate” de anul trecut cand posesorii de iPhone 6 si 6 Plus au descoperit ca telefoanele se pot indoi destul de usor pana la un punct in care nu mai pot fi folosite. Apreciem si aceasta inovatie, dar Apple nu trebuie sa se laude atata, pentru ca Samsung foloseste deja aliaj de aluminiu 7000 in noul Galaxy S6 edge plus.

Iphone 6s/6s Plus

iPad Pro
Apple pare sa fi inteles in sfarsit ce inseamna o tableta. iPad Pro are 12,9 inci si un display Retina cu 5,6 milioane de pixeli cu suport pentru Apple Pencil. Arata intr-adevar superb, iar experienta per total este mai buna pentru ca tableta dispune de patru difuzoare. Camera a ramas neschimbata de la iPad Air 2 si observam ca Apple a preferat sa pastreze 3D Touch-ul doar pentur iPhone-uri. Un lucru ma deranjeaza in schimb… Oricat de bine optimizat ar fi iOS 9, sa pui doar 2GB RAM in bestia asta mi se pare o crima. UPDATE. Adobe ne confirma faptul ca iPad Pro are, de fapt, 4GB de RAM, asa ca imi retrag plangerea. Din experienta fostelor iPad-uri, lucrurile incep sa o ia la vale rapid imediat ce Apple trece la o noua versiune de iOS – totul se misca greu, multe caracteristici nu sunt disponibile pentru versiuni vechi, etc.

iPad Pro

Apple Pencil

Preturile pentru iPad Pro si iPhone 6s/6s Plus sunt subiective. In America raman la aceeasi valoare de anul trecut, insa la noi probabil ca vor costa cat un mic iaht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *