Apple inlatura 344 de aplicatii infectate din AppStore

apple-appstore-malware

Un lucru la care Apple se pricepe foarte bine, printre multe altele, este sa tina in frau sistemele sale de operare ca sa-i protejeze pe utilizatori. Stim prea bine ca fiecare aplicatie pentru Mac OS si iOS sunt verificate atent si abia apoi lansate, pentru a evita malware-ul. Doar dispozitivele mobile cu jailbreak sunt predispuse la astfel de amenintari, dar asta e alta poveste deja.

Acum, insa, sunt zile negre pentru Apple. Gigantul din Cupertino se confrunta cu o epidemie in AppStore dupa ce sute de aplicatii infectate cu malware si-au croit drum spre utilizatori.

Aplicatiile aveau implementat Xcode Ghost, un malware injectat in aplicatiile dezvoltatorilor prin instrumente false. Problema este ca aici nu vorbim de aplicatii banale care dau doua-trei tepe si apoi dispar, ci despre aplicatii cu foarte multi utilizatori, precum WeChat – cea mai mare aplicatie de mesagerie (independenta) din China, sau Didi Kuaidi – Uber-ul Chinei.

Pana acum probabil ca ati tras concluzia ca malware-ul a plecat din China. Aparent, nu a provocat pagube, dar poate ca nu acesta a fost scopul urmarit. Poate ca hackerii au vrut sa demonstreze ca nici exigentul Apple nu e fara cusur.

Este un eveniment pe care nu trebuie sa il trecem cu vederea pentru ca pana acum, doar cinci aplicatii infectate au ajuns in AppStore de cand exista acesta. Deci e o problema serioasa la departamentul care avizeaza aplicatiile primite de la dezvoltatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *