Afla daca telefonul tau cu Android are bug-ul “Stagefright”

hackeri-android

Va spuneam intr-un articol precedent ca telefoanele cu noile versiuni ale Android au o vulnerabilitate ascunsa adanc in sistemul de operare pe care hackerii au descoperit-o si o exploateaza la maximum ca sa se bage in sufletul omului.

Cei care au descoperit problema i-au anuntat pe cei de la Google, dar gigantul IT s-a miscat ardeleneste cand a venit vorba de gasirea unei solutii. Bine, intr-un final a gasit-o si a patch-uit-o cu o noua vesiunea Android, dar asta doar pentru telefoanele Nexus. Restul… n-avem decat sa asteptam un update.

Intre timp, cei care au descoperit vulnerabilitatea au lansat si o aplicatie care iti spune daca telefonul tau are bug-ul Stagefright, cel prin care hackerii pot infecta telefonul cu un simplu MMS pe care nici nu trebuie sa il deschizi. Aplicatia este gratuita si o puteti descarca de aici.

Partea proasta este ca Stagefright Detector nu face mai mult decat ii spune numele. Adica iti va spune daca sistemul de operare e vulnerabil si… atat. Totusi, asa macar stii ce ai de facut. Cateva sfaturi gasiti in acest articol.

Sursa: Zimperium Google Play
Sursa Foto: Forbes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *