8 tineri talentati primesc o sansa unica

Ce poate fi mai frumos decat sa ii oferi unui tanar sansa sa se angajeze la una dintre cele mai mari companii din Romania? – Sa ii dai aceasta sansa unui tanar care nici nu si-ar permite sa viseze atat de departe. Asta au facut cei de la Samsung Romania alaturi de ESD Rom si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Au ales opt tineri talentati si i-au instruit in tainele tehnologiei.

Au inceput cu cele mai banale cursuri, despre diode si tranzistori, iar la finalul celor cateva luni de cursuri fiecare dintre ei putea dezasambla, repara si asambla la loc un produs defect. In timp record si fara cusur.

Acum, ei au absolvit cu brio aceste cursuri si au sansa sa se angajeze la un service Samsung ultramodern. Diplomele le-au fost inmanate de insusi CEO-ul Samsung Electronics RomaniaJoseph (Jeongwoo) Kim.

Asadar ce face acest eveniment special? Faptul ca tinerii acestia n-ar fi avut sansa sa ajunga aici din cauza ca provin din familii cu venituri mult prea modeste ca sa isi permita o astfel de educatie.

Departe de agitatia interviurilor de dupa eveniment, intr-un loc retras l-am gasit pe Robert Klemisch (foto centru), un tanar de 20 de ani din Bucuresti. E usor timid si ii lasa pe colegii lui mai vorbareti sa se ocupe de interviuri, dar odata ce am facut cunostinta a vorbit cu o pasiune si caldura iesite din comun despre ceea ce a facut si ceea ce va face. E mult prea modest sa o recunoasca, dar viseaza sa ajunga departe in domeniu si sa ajute la randul lui cand va veni momentul. E hotarat sa munceasca, sa castige bani pentru a-si recompensa mama ca l-a sustinut si mai apoi sa se inscrie la facultatea pe care nu si-a putut-o permite.

Salutam aceasta initiativa si speram sa continue cu alti oameni de calitate inca nedescoperiti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *